Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مردم روستا همواره برای بهبود زندگی خویش در تلاش و تکاپو هستند. در روزگاری دور تنها منبع امرار معاش برای مردم اکثر روستاها کشاورزی و دامداری بود و بانوان هم به کار قالی بافی، ریسندگی و بافندگی مشغول بودند.اکثر مواد غذایی مورد نیاز خودشان حتی فرش دستباف و لباس های بافتنی را در همان روستا تولید می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزندان خانواده هم اگر دختر بودند به شغل مادرشان ادامه می دادند و اگر پسر بودند شغل پدرشان را دنبال می کردند. در واقع جوانان روستا دغدغه شغل آینده شان را نداشتند و بیکاری در روستا برای کسی معنایی نداشت. جوانان روستا هم بعد از ازدواج با ساده زیستی به شغل پدرشان ادامه می دادند و در کنار پدر و مادرشان زندگی می کردند.

 در سال های اخیر با افزایش خشکسالی و واردات انواع کالا باعث شد کالاهایی که روستاییان تولید می کنند دیده نشود و خریداری نداشته باشد.در نتیجه منبع درآمد روستاییان کاهش یافت و بیشتر آنها در تلاش برای بهبود زندگی خود، افزایش امکانات اجتماعی، اشتغال و درآمد بیشتر به شهرها مهاجرت کردند.

مهاجرت افراد جوان در روستا باعث کاهش رشد جمعیت و افزایش سالخوردگی در روستا شد.

 

برای آبادانی یک روستا چه کارهایی می توان انجام داد؟


برای آبادانی یک روستا چه کارهایی می توان انجام داد؟ چطور می شود از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کرد؟ چگونه می توان جوانان یک روستا را در همان روستا مشغول به کار کرد.

ما با گشت و گذار در روستای ابرسج شهرستان شاهرود به پاسخ این سوالات رسیدیم.

ابرسج روستایی است که همه ساکنان آن شاغل هستند

ابرسج یکی از روستاهای سردسیر و کوهپایه ای شهرستان شاهرود است که 1380 نفر جمعیت و 54 خانوار عشایر در آنجا زندگی می کنند.همه ساکنان آن شاغل هستند و در اینجا بیکاری برای پیر و جوان معنایی ندارد. از بازنشستگان گرفته تا جوانان روستا همه در تلاش هستند.

روستای ابرسج  قطب نمد استان سمنان


در گذشته های دور نمد مالی در استان سمنان مرسوم بوده است و با گذر زمان کم کم به دست فراموشی سپرده شد اما اهالی روستای ابرسج شاهرود با احیای کار نمد مالی جانی دوباره به این حرفه فراموش شده بخشیدند.

ابراهیمی دهیار روستای ابرسج گفت: این روستا به عنوان قطب نمد استان سمنان به شمار می رود ، در اینجا اکثریت اهالی به شغل دامپروری، کشاورزی، زنبور داری و نمدمالی مشغول هستند.

اکبر آقا نمدمال گفت: نمدمالی شغل پدری ما هست که با کمک جوان های روستا توانستیم این کار را انجام دهیم و در حال حاضر از این کار راضی هستیم.


به سکوی جلوی مسجد روستا می رویم اینجا فقط مکان اجتماعات مذهبی روستا نیست صبح و عصر اهالی اینجا جمع شده و مشغول نمد مالی، بافتن دستکش و کلاه هستند.

مریم خانم  یکی از زنان روستا و بافنده کلاه می گوید: در خانواده ما همگی به بافتن کلاه مشغول هستند. قیمت این کلاه ها از 150 هزار تومان تا 200 هزار تومان است.

پیرمرد بافنده کلاه گفت: این کلاه از آن کلاه هایی است که حتما باید سرمان برود برای اینکه اصالت مملکت و روستای ما است.
این دورهمی روزانه کاری اهالی را با یکدیگر صمیمی تر کرده است.

 

بکارگیری ایده های نو در تولید نمد

آقای کوثری هم یکی از جوانان کارآفرین این روستا است که فکرهای نو تولیداتش را جذاب تر کرده است که در گفتگو با ما می گوید: ما توانستیم برای تولید نمد ایده های جدیدی پیاده کنیم از جمله اینکه روی نمد سوزن دوزی کنیم، نقشه ها را به وسیله گل دوزی طراحی کنیم، دور نمد را ریشه بزنیم و کارمان را زیباتر کنیم.

ابراهیمی دهیار روستای ابرسج گفت: 140 نفر از مردم روستا را جهت دریافت وام خود اشتغالی به بسیج سازندگی شهرستان شاهرود معرفی کردیم. اگر شرایط آسان تری را در نظر بگیرند بسیاری از جوانان این روستا علاقه دارند کار اجدای شان را ادامه بدهند.

وجود قابلیت های تولید در روستا، خدمات بسیج سازندگی را هم به سمت روستای ابرسج کشانده است. در این روستا آموزش و تسهیلات خود اشتغالی در زمینه صنایع دستی، کشاورزی، دامداری و زنبورداری ارائه می شود.

تولیدات ابرسجی ها، در تمام نقاط کشور طرفدار دارد

تولیدات ابرسجی ها، در تمام نقاط کشور طرفدار دارد و بافته های محلی و نمدمالی سال قبل حداقل 2 میلیارد و 100 میلیون تومان درآمد برای اهالی داشته است.علاوه بر کشاورزی، دامداری و زنبور داری، بافته های کرکی و نمدمالی بیش از 200 نفر را در این روستا مشغول به کار کرده است.


گزارش از سمانه قربانی

انتهای پیام / ق

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اشتغال جوانان بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در روستای سرکره شهرستان دشتستان استان بوشهر برگزار شد و ساکنان ۶ روستای دشتستان ضمن پذیرایی از میهمانان، خانه‌هایشان را با تمام تجهیزات در اختیار شرکت‌کنندگان در این رویداد قرار دادند.

در آیین اختتامیه این جشنواره، برترین‌های بخش «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و «عکس روستایی» معرفی شدند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام با بیان این‌که رویکرد جشنواره فرهنگی هنری رضوی، مردمی‌سازی و مشارکت مردم در برپایی این جشنواره است، افزود: آشنایی بیشتر جوانان و نوجوانان با فرهنگ رضوی از اهداف مهم برگزاری این جشنواره در روستا‌ها است.

فرهاد قائمیان با قدردانی از مردم روستا‌های دشتستان و به‌ویژه سرکره در میزبانی از هنرمندان این جشنواره گفت: سیره رضوی در استان بوشهر به ویژه در روستا‌های این استان ترویج دارد به‌گونه‌ای که مردم روستای سرکره دشتستان به‌عنوان میزبان جشنواره روستایی و عشایری رضوی، از میهمانان در بخش‌های مختلف اسکان، پذیرایی و خدمات‌رسانی استقبال کردند.

وی رشد کمی و کیفی تهیه و تولید آثار در ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: در این جشنواره ۵۰ هنرمند در سه حوزه «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و عکس روستا از استان‌های خراسان رضوی، اردبیل، مرکزی، لرستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، همدان، اصفهان و بوشهر با ارائه آثار خود شرکت کردند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) اضافه کرد: ۱۵۰۰ اثر به این جشنواره عرضه شد که در بخش‌های مختلف با رای داوران برترین‌ها انتخاب و تجلیل شدند.

عبدالرحیم افروغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر هم با بیان این‌که ولایت‌مداری و عشق به ائمه طهارت علیه‌السلام در مردم استان بوشهر نهادینه است، گفت: مردم استان بوشهر توجه ویژه‌ای به فرهنگ و سیره ائمه طهارت علیه‌السلام دارند و خدمت کردن در این مسیر را مایه افتخار خود می‌دانند.

در این آیین از برترین‌ها در بخش‌های عکاسان آزاد، عکاسان روستایی رضوی، پرده خوانی و نقالی روستایی و عشایری رضوی، مدیحه سرایی و چاووشی خوانی روستایی و عشایری رضوی، پیشکسوت نغمه خوان، مدیحه سرا و چاووشی خوان روستایی و عشایری تجلیل شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • عبور از رودخانه با طناب
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • سیل بخشی از تأسیسات آب آشامیدنی مناطق روستایی خوی را تخریب کرد
  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر
  • پایان رقابت‌های فوتبال جام روستایی در بوکان 
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره
  • ۲۰۲ نیروی جدید در دهیاری‌های بوشهر استخدام می‌شوند
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود