Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان جنوبی، نمد ساده‌ترین نوع فرش است که تولید آن آسان بوده و نیاز به دستگاه خاصی برای تولید آن نیست و بیشتر با دستان توانای نمدمال تهیه می‌شود که پیدایش آن به ۱۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

این محصولات در گذشته بیشتر برای پوشاندن کف اتاق، سالن، پوشش آلاچیق، پوشش اسب، رویه‌ زین و … به کار می‌رفت اما هم اکنون  با تلفیق این هنر با مدل و سبک‌های به‌روز کابردهای بیشتر یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی به دنبال توانمندسازی متقاضیان و فعالان مشاغل خانگی است و با توجه به اینکه هنر نمد دوزی از جایگاه خوبی در بازار برخوردا بوده به آن نگاه ویژه شده است.

در همین راستا با کارآفرین نمد دوزی استان که به عنوان پشتیبان نیز با این طرح همکاری می‌کند به گفت و گو نشستیم.

اجرای موفق طرح توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی در حمایت از کارآفرینی

عادله حسن پور، کارآفرین تولیدات نمدی در خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایکنا، اظهارکرد: نمد دوزی حرفه‌ای است که که تمام خانم‌ها خانه‌دار می‌توانند این کار را انجام دهند.

وی با اشاره در حال حاضر 10 نفر در این حوزه با ما کار می‌کنند، افزود: این کار بازار خوبی دارد اما نیروی کار کمی داریم که در حال حاضر نیز نیروهای کارمان در چند شهر پراکنده هستند

این هنرمند استان افزود: نمد سنتی را مدرن سازی کرده‌ایم که این امر به فروش آن کمک کرده و طی این چهار سال فروش خوبی داشته‌ایم.

حسن پور با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر که شروع به کار کرده‌ایم کار این سبک از نمددوزی شناخته شده نبوده و کسی به سمت این هنر نیامده است، یادآور شد: طرح توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی در مقایسه با سایر طرح‌های که تاکنون انجام شده و با آن آشنا بوده‌ام طرح خوبی است.

این هنرمند استان تاکید کرد: افرادی که در حوزه مشاغل خانگی و یا هر حرفه‌ای دیگر فعالیت می‌کنند برای رونق کار نیاز به حمایت دارند.

حسن پور یادآور شد: در قالب این طرح افرادی که راه‌اندازی کارگاه برای آنها مشکل است می‌توانند با همکاری کارگاه‌های فعال در این حوزه تحت حمایت آنها آموزش دیده تا بتوانند برای خود شغل ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: با این کار تولید کنندگان و کارگاه‌های تولیدی از طریق بازار الکترونیکی بیشتر شناخته شده و فروش آنها افزایش می‌یابد. 

این پشتیبان مشاغل خانگی استان یادآور شد: آمادگی داریم تا با ثبت برند و ایجاد سایت بتوانیم زیر نظر این طرح همکاری داشته باشیم.

حسن پور با بیان اینکه با حمایت جهاد دانشگاهی و اجرای این طرح، شاهد رونق مشاغل خانگی و اقتصاد استان خواهیم بود اضافه کرد: می‌توانیم در قالب همکاری با این طرح، افراد مشتاق به این حرفه را آموزش داده و حتی در صورت تمایل زیر نظر خودمان کار کنند.

این هنرمند استان تصریح کرد: با اجرای این طرح از سوی جهاددانشگاهی باعث شد تا دوباره به کار خود نگاهی بیندازیم و نقاط ضعف و قوت آن را پیدا کنیم تا بتوانیم در روند اجراط طرح تاثیر گذار باشیم.

حسن پور یادآور شد: بازار فروش بسته به دید خود فرد دارد زمانی که بازار آن را بزرگ ببینیم و فرای از استان نگاه کنیم، شاهد صادرات محصولات نیز خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی

به گزارش قدس آنلاین، مطابق ماده ۴۸ قانون کار طرح طبق بندی مشاغل برای اجرای عدالت مزدی می بایست اجرا شود. دراین ماده آمده است به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه کرده و به اجرا درآورد.

بر اساس ماده ۴۹قانون کار برای استقرار مناسبات صحیح کارگاه در زمینه مزد و مشخص شدن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه‌ها، کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح این طرح را تهیه و پس از تایید وزارت کار در کارگاه به اجرا درآورند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل با هدف برخورداری کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش‌بینی شده و در کارگاه‌های بالای ۵۰نفر کارکن لازم الاجرا است؛ این طرح در واقع در کارگاه‌هایی که به حد نصاب ۵۰نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن می‌رسند به اجرا در می‌آید و کارفرمایان مکلفند برابر ماده ۴۸قانون کار، نیروهای کار خود را مشمول طبقه بندی قرار بدهند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند طبقه‌بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور احکام شغلی کارگران است و  اجرای این طرح ضمن افزایش روحیه و انگیزه کار، ایجاد عدالت مزدی، واقعی شدن حقوق نیروهای کار و جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، باعث می شود  که از نیروهای کار در کارگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس شایستگی استفاده شود.

رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در استان تهران

محمد آذر پناه ، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: اجرای طرح های طبقه بندی مشاغل در سال گذشته از رشد ۵۰درصدی برخوردار شد.اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که از رشد ۵۰ درصدی برخوردار بوده است، به رقمی بالغ بر ۲۸۹ کارگاه در سطح استان رسیده است.

وی با بیان این که این طرح در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر موجب افزایش تولید، ایجاد انگیزه کار و احساس عادلانه بودن دستمزد پرداختی به کارگران می‌شود افزود: کارفرمایان مکلفند براساس مواد ۴۸و ۴۹ قانون کار، پرداخت حقوق و مزایای نیروهای کار خود را مطابق طرح طبقه بندی مشاغل انجام دهند.

آذرپناه افزود: با اجرای طرح طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل، کارکنان و کارگران از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش بینی شده در مقررات موضوعی بهره مند می‌شوند. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل زمینه افزایش تولید را فراهم کرده و موجب بالارفتن انگیزه کار در بین کارگران می‌شود.

وی افزود: توجه و تکریم توأمان قشر کارگر و کارفرما در رشد بهره وری و ارتقای شور و نشاط، ایجاد انگیزه و خلاقیت تاثیرگذار است و همواره بایستی مورد توجه قرار گیرد. 

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳از سوی رهبر معظم انقلاب، مهمترین رکن جهش تولید را جامعه کارگری و کارفرمایی دانست و گفت: توجه به نیاز های جامعه کارگری موجب تحقق جهش تولید خواهد شد.

آذر پناه تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از مجموعه ها با تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد روبه رو هستیم و این امر در کاهش کیفیت کار و تولید محصول اثرگذار است.

به گفته وی، در بعضی از بنگاه‌ها عدم اجرای طرح طبقه بندی  مشاغل و پرداخت حقوق و مزایای یکسان به کارگران تازه کار و کارگران با سابقه، بی انگیزگی و خروج کارگران از بنگاه را به دنبال داشته موجب کاهش بهره‌وری و لطمه به بنگاه شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • قرارگیری ۳۴۶ کارگاه در طرح طبقه‌بندی مشاغل در کرمانشاه
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • دوره آموزشی چرم دوزی در مهدیشهر
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید