Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بانویی ایرانی ۱۵ سال است می‌کوشد تا روح هنر را در جسم بی روح و زمخت پارچه‌هایی از جنس نمد احیا کند تا هنر موج زند بر هنر چند هزار ساله ایران.

گروه جامعه خبرگزاری میزان- بانویی که ۱۵ سال پیش وارد عرصه هنر شد شاید نمی‌دانست که هدفش یعنی تبدیل نمد به لباس‌های لطیف و زیبا طرفداران زیادی پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار میزان با نیلوفر صابر، بانوی هنرمند و موفق کارآفرین  که ۱۵ سال است در حوزه صنایع دستی به خصوص نمد کار می‌کند به گفتگو نشست.

وی از جزییات  ورودش به این عرصه می‌گوید: ۱۵ سال پیش وارد حوزه صنایع دستی شدم، ولی به صورت تخصصی ۶ سال است که در کار نمد وارد شده ام. پدرم نقاش بود و شاید به همین دلیل گرافیک و نقاشی خواندم. پدرم نقاش بود و هیچ کسی سد راهم نبود و بسیار مشوقم بودند؛ در بدترین شرایط کار را ادامه دادم. هدف کارم شناساندن قابلیت‌های نمد بود. ابتدا که در این حوزه وارد شدم هدفم این بود که نمد را تبدیل به لباس و کیف و کفش، مخصوصا برای بانوان کنم.

خانم صابر از تلاش‌هایش برای احیای هنر فراموش شده نمد در ورطه صنایع دستی می‌گوید و ادامه می‌دهد: در ابتدای شروع به کار نیازمند پشم مریونس که خیلی لطیف و سبک باشد، بودم. به دست آوردن این پشم‌ها بسیار سخت بود پشم را نمی‌توانستم تهیه کنم، چون باید به میزان زیاد خرید می‌شد که من برای شروع کارم پس از تلاش‌های بسیار توانستم ۱۰۰ کیلو پشم از یزد تهیه و کارم را شروع کنم. علاوه بر مشکل تهیه پشم، برای رنگ کردن پشم هم مشکل داشتم و بلد نبودند این نوع پشم را رنگ کنند. آثاری هم برای ثبت ملی ارسال کردم، ولی چون زیر مجموعه نمد در صنایع دستی وجود ندارد امکان ثبت وجود ندارد. قبول نکردند که نمد جزو زیر شاخه های صنایع دستی شود یعنی با خود نمد موافق بودند، ولی مشکل این بود که با ورود زیر مجموعه‌های آن مثل لباس و کفش و ... با یک زیر مجموعه گسترده رو به رو می‌شدیم به همین دلیل ثبت ملی نشد. علاوه بر اینکه نمد در بین رشته‌های صنایع دستی ثبت نیست، آزمون نمد نیز بسیار کم آن هم در سمنان و شاهرود حدود ۱۲ سال یکبار برگزار می‌شود.

 

"وسایلی مثل کلاه، شال، پرده، دستکش، دستمال گردن و کیف از جمله وسایلی است که با نمد اقدام به تولید آن‌ها کرده ایم." نیلوفر در ادامه از مشکلاتی که اکنون با آن رو به رو شده می‌گوید: قیمت‌های این محصولات الان بسیار بالا رفته، قبلا قیمت‌ها خیلی خوب بود و سفارش‌هایی از اتریش، آلمان و اربیل داشتیم، ولی الان نمی‌دانم که سفارش‌هایی را که قبول کرده ام تولید کنم یا نه؟ برای مثال یکی از این سفارش کار‌ها از ارمنستان ۲۰۰ عدد دستکش و پاپوش است.

خانم صابر همچنان که با لبخندی بر لب در حال کار کردن در کارگاهش است، به خبرنگار میزان می‌گوید: آنقدر غرق کار می‌شوم که تمام مشکلات را فراموش می‌کنم و فقط به کار می‌پردازم و با وجود تمام مشکلات هیچگاه انگیزه ام را از دست ندادم و با انرژی به کارم ادامه دادم.

گزارش از زهرا قاسمی

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نمد صنایع دستی کار آفرین دستکش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۴۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد