Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@11:25:40 GMT

احیای هنر ۵ هزار ساله نمد دوزی

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۵۹۸۴

احیای هنر ۵ هزار ساله نمد دوزی

هنر نمد دوزی و کار با نمد در عین سادگی و کم هزینه بودن، بسیار زیباست و همه با توجه به نیاز خود می توانند از این هنر استفاده کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ یکی از قدیمی ترین و کهن ترین شیوه های تولید زیرانداز در گذشته نمد بافی بوده که امروزه با نو آوری و خلاقیت از آن برای تولید کوسن و زینتی های مختلف استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر نمد بافی که خاستگاه آن را اصفهان می دانند و گویا نزدیک به ۵ هزار سال قدمت دارد، در همدان نیز برخی بانوان در روستاها به احیای آن پرداخته و بازار خوبی را برای خود فراهم کرده اند.

مینا ضرغامی متولد همدان و ساکن روستای کنجینه یکی از هنرمندانی است که به این کار مشغول است و کارهای زیبای او در فضای مجازی و سیسمونی های تهیه شده چشم هر بیننده ای را خیره می کند.

این هنرمند همدانی به خبرنگار ما گفت: حدود یکسال است که کار نمد بافی را شروع کردم و بیشتر از آنکه به فکر کسب در آمد باشم از کارم لذت میبرم.

وی ادامه داد: البته در اینستا گرام پیج ویترین نمدی من را دارم که از این طریق کارها را معرفی و به فروش می رسانم.

ضرغامی افزود: خوشبختانه برای هنر نمد بافی نیاز به هزینه چندانی نیست و مواد اولیه ارزانی دارد، و از همه مهمتر اینکه نیاز به مکان خاصی ندارد و همه می توانند در منازل خود به این هنر زیبا مشغول باشند.

کارآفرین همدانی گفت: معمولا مهدکودک ها و خانواده ها برای تهیه سیسمونی مراجعه و ترجیح می دهند از کارهای نمدی استفاده کنند چرا که قابل شستشو و به راحتی برای کودکان قابل استفاده است.

کنجینه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان بوده که در دهستان سنگستان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱۶ نفر (۲۲۸خانوار) بوده‌است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نمد بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۵۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مسعود ایرانی اظهار کرد: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.
وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات، گفت: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.
ایرانی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.
در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

دیگر خبرها

  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • احیای بازیکنی که فراموش شده بود
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • دوره آموزشی چرم دوزی در مهدیشهر
  • احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین